top of page

 

در شرایط ویژه امروز، تجار ایرانی با ثبت شرکت در ترکیه قادر خواهند بود تا آن بخش از تجارت خود با دیگر کشورها را که قادر به انجام آن نیستند، از طریق این شرکت ها انجام دهند.
با ثبت شرکت شما قادر خواهید بود کالاهای مورد نیاز خود را از کشورهای مختلف خریداری نموده و پس از رسیدن محموله به گمرکات ترکیه آن را به ایران ارسال نموده و یا وارد ترکیه نمایید. توجه داشته باشید که به دلیل شرایط موجود، شرکت شما در ترکیه فعلا نمیتواند از طریق گشایش ال سی برای شرکت فروشنده، اقدام به خرید نماید. یعنی خرید شما یا به صورت نقد،  یا نسیه و به هر حال نه از طریق گشایش ال سی انجام خواهد شد. البته مشکل ال سی به طرق دیگری که موضوع بحث ما نیست قابل حل است. 
 همچنین اگر قصد صادر کردن کالای خود را به ترکیه دارید تاسیس شرکت به شما این امکان را خواهد داد تا کالایتان را نه بنام فردی دیگر (که نمی دانید چقدر می توانید به وی اطمینان نمایید) بلکه بنام شرکت خودتان ارسال نمایید.   
از سوی دیگر با ثبت شرکت در ترکیه شما خواهید توانست که در داخل ترکیه فعالیت تجاری اقتصادی و تولیدی (بر حسب موضوع شرکت و مفاد مندرج در اساسنامه) انجام دهید. اصولا اتباع خارجی برای انجام هر گونه فعالیت تجاری در ترکیه (حتی باز کردن یک سوپر مارکت و یا یک رستوران) نیاز به تاسیس یک شرکت دارند. 
  دیگر مزایای ثبت شرکت در ترکیه عبارتند از:

مانند کشورهایی همچون امارات نیازی به پرداخت هزینه های زیاد به افراد شهروند کشور برای ثبت شرکت در این کشور را ندارد.تنها موردی که نیاز است این است که شرکت باید حتما حساب دار ترک داشته باشد.

هزینه ثبت شرکت در ترکیه و نگهداری آن بسیار پایین تر از کشور های دیگر می باشد.

هزینه امرار معاش و زندگی در کشور ترکیه از کشورهای اروپایی دیگر بسیار پایین تر است.

در کشور ترکیه شما مالیات شرکت را بر اساس هزینه درآمدی خود می پردازید و نیازی به پرداخت هزینه ثابت به دولت ندارد.

با ثبت شرکت در ترکیه شما اقامت ترکیه گرفته و می توانید به 10 ها کشور جهان با اخذ سریع ویزا سفر کنید.

انواع شرکت در ترکیه

انواع شرکت در ترکیه اندکی متفاوت از ایران است. در ترکیه انواعی از شرکت وجود دارند که تابع قانون تجارت این کشور نبوده و فاقد شخصییت حقوقی اند که این نوع از شرکت ها اساسا موضوع این نوشتار نیستند. ولی انواع شرکت هایی که تابع قانون تجارت ترکیه اند کم و بیش همانند انواع آن در ایران می باشند.

بنظر میرسد که شرکت نسبی به عنوان نوعی شرکت ، مخصوص ایران است زیرا در ترکیه نیز همانند کشورهای اروپایی این نوع شرکت وجود ندارد. از آنجا که معمولا 90 درصد شرکت هایی که ایرانیان در ترکیه تاسیس می نمایند شرکت هایی با مسئولیت محدود می باشند لذا در اینجا بدون شرح جزییات ، فقط اشاره ای اجمالی به ویژگی های انواع رایج شرکت ها می نماییم. 

شرکت با مسئولیت محدود: 

شرکت با مسئولیت محدود در ترکیه حداقل با دو و حداکثر با 50 شریک قابل ثبت است ( البته طبق قانون جدید شرکت با مسئولیت محدود حتی با یک سهامدار نیز قابل ثبت است ) و مسئولیت هر یک از سهامداران در مورد بدهی‌های شرکت محدود به مبلغ سرمایه‌گذاری شده در شرکت می باشد. به زبان ساده‌تر در صورتی که شرکت ورشکسته شود و نتواند جوابگوی طلبکاران باشد تنها سرمایه سهامداران از بین می رود و طلبکاران نمی‌توانند باقیمانده مطالبات خود را از اموال شرکای شرکت مطالبه کنند. حد اقل سرمایه برای تاسیس شرکت با مسئولیت محدود 5000 لیره ترک میباشد و هر نوع تغییر و انتقال سهم الشرکه شرکا باید در دفتر خانه رسمی انجام شود.

 

شرکت سهامی (خاص- عام):

تاسیس این نوع شرکت نیازمند حداقل 5 شخص حقیقی و یا حقوقی است. شرکا در قبال دیون و قروض شرکت به اندازه سهم اشان مسئولند. در شرکت ها ی سهامی سرمایه باید به قسمت های مساوی تقسیم شده باشد و هر یک از اجزاء تقسیم را سهم گویند. شرکاء لازم نیست که هر یک فقط یک سهم داشته باشند بلکه هر شریک می تواند به هر مقدار که بخواهد سهم بخرد. بر اساس قانون تجارت ترکیه جلسات مجمع عمومی باید با حضور نمایندگانی از وزارت بازرگانی ترکیه برگزار شود. شرکت های سهامی به دو نوع تقسیم میشود:

- شرکت سهامی خاص: شرکت های هستند که تعداد سهامداران آن زیر 250 نفر میباشند.

- شرکت سهامی عام : شرکت های هستند که تعداد سهامداران آن بیش از 250 نفر میباشند.

 

شرکت تضامنی

شرکتی است که تحت اسم مخصوصی بین دو یا چند شخص حقیقی با مسئولیت تضامنی تشکیل می‌شود و اگر دارایی شرکت برای تادیه تمام قروض شرکت کافی نباشد ٬هر یک از شرکا مسئول پرداخت تمام قروض می‌باشند.

 

شرکت مختلط

در این نوع شرکت یک یا چند نفر شریک، ضامن تمام دیون و دارای سهم الشرکه می باشند ودیگر شرکا در مقابل دیون شرکت فقط به نسبت سرمایه خود در شرکت مسئولیت دارند. اشخاص حقوقی نمی توانند جزو شرکاء ضامن باشند.

مقبولترین و بیشترین انواع شرکت که در ترکیه ترجیح داده میشود به ترتیب شرکت با مسئولیت محدود و شرکت سهامی خاص میباشد.

موسسات مالی (صرافی)

تاسیس این گونه موسسات مالی  در قالب یک شرکت سهامی ممکن میباشد. لیکن  تاسیس این نوع موسسات مستلزم اخذ مجوز از سازمانهای مربوطه است که این سازمان ها فعلا مجوز صادر نمیکنند. با این وجود تاسیس این گونه موسسات مالی با راه کار ویژه ای و به صورتی کاملا قانونی  مقدور است که در صورت مراجعه دوستان متقاضی  همکاری لازم به عمل خواهد آمد.

ثبت شرکت و مراحل آن:

ـ تعیین آدرس دفتر شرکت و تنظیم اجاره نامه: ارائه اجاره نامه محل شرکت در اولین مرحله ثبت الزامی است لذا یا شرکا باید در ترکیه قبل از هر اقدامی راساً  اقدام به پیدا کردن و اجاره دفتر شرکت نمایند و یا با توافق طرفین، مجری نسبت به اجاره یا خرید محل شرکت اقدام نماید.

ـ تنظیم اساسنامه و فرم های مخصوص تاسیس شرکت
 

ـ مراجعه به اداره دارایی و اخذ شماره مالیاتی شرکا

ـ تایید اساسنامه در دفتر خانه رسمی

ـ مراجعه به اتاق بازرگانی برای ثبت شرکت

ـ چاپ روزنامه رسمی

ـ تایید نمونه امضا و وکالت نامه در دفترخانه

ـ تنظيم فرم اداره دارایی و مراجعه و تحویل اسناد مربوطه به اداره مذکور برای بررسی اسناد و بازدید و تایید آدرس دفتر شرکت توسط بازرسان آن اداره

ـ بازدید و تایید آدرس شرکت توسط بازرسان اداره دارایی

ـ اخذ شماره مالياتي شركت پس از بازدید و تایید آدرس

ـ اخذ كارت بازرگاني

ـ تصديق دفاتر حسابداري

ـ گشايش حساب بانكي شركت

ـ معرفی حسابدار
 

زمان مورد نیاز برای تاسیس شرکت:

ثبت شرکت  بسته به شعبه اداره دارایی و روزی که کار را آغاز کنیم ( اول و یا وسط هفته) بین 4 الی 8 روز طول میکشد.


اطلاعاتی در باره هزینه های جاری شرکت :


هزینه حسابدار که داشتن آن برای هر شرکت الزامی است ( اجرت حسابدار رسمی با توجه به حجم فعالیت های تجاری شرکت ، ماهانه 200 دلار به بالا)

هزینه اجاره دفتر  که بر حسب محل دفتر  میتواند بین 300 تا چند هزار دلار باشد.

در صورتی که محل کار اجاره ای باشد 23 درصد مالیات بر اجاره در ماه(استوپاژ) که هر سه ماه یک بار پرداخت میشود

هزینه های آب، برق، گاز، تلفن، اینترنت

هزینه های دفاتر رسمی و پلمپ آن در دارایی: سالانه حدود 450 دلار

مالیات بر درآمد: معادل 20% سود خالص شرکت

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت در ترکیه

اصل پاسپورت هر یک از شرکاء ( با اعتبار بيشتر از 6 ماه )
- دو قطعه عکس 4 × 3 ( رنگي – زمينه روشن )
- چند اسم انتخابی برای شرکت تركيه
- زمینه فعالیت شرکت در تركيه ( اساسنامه )
- تعیین درصد سهام هر یک از شرکاء شرکت در تركيه
- تعیین مدیر شرکت ( یا هر دو شريک)
- تعیین آدرس دفتر شرکت در ترکیه (هزینه اجاره دفتر در ترکیه از 300000 تومان در ماه شروع می شود)

 

ثبت شرکت در ترکیه

bottom of page